Mensen met hebben meer kans op ongelukken. Stimulantia verlagen die kans.

Je mag met methylfenidaat autorijden zolang je je houdt aan de voorgeschreven dosering. Dus je mag niet zonder overleg met je behandelaar meer slikken dan de behandelaar heeft voorgeschreven!

Dexamfetamine is officieel verboden in het verkeer. Maar als je AD(H)D hebt zorgt het voor een betere concentratie bij het autorijden. Als je wordt aangehouden (wat doorgaans alleen gebeurt bij politiecontrole na een feest of bij verdacht rijgedrag) heb je een probleem: de speekseltest die je moet doen laat zien dat je dexamfetamine gebruikt hebt. De rechter zal de situatie daarna beoordelen. Hij of zij kijkt onder andere naar je rijvaardigheid en of je de medicatie volgens het voorschrift van je behandelaar gebruikt. Het is te hopen dat deze situatie verbetert voor mensen met AD(H)D die deze medicatie gebruiken. 

Het is verstandig om als je net begint met slikken of direct na een verhoging van de dosis de eerste paar dagen niet auto te rijden. Ga daarna goed bij jezelf na of je bijwerkingen hebt die je rijvaardigheid verslechteren.

Als je AD(H)D hebt en je rijbewijs wil halen moet je dat melden aan het CBR. Kijk voor meer informatie op de website van het CBR.